Kakaové kopčeky.
- 128 gramov polohrubej múky
- 130 gramov kryštálového cukru
- 64 gramov kakaa (najlepšie je holandské)
- 57 gramov masla (zmäknutého na izbovú teplotu)
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 1 čajová lyžička instantnej kávy
- 2 vajíčka
- pár kvapiek vanilkového extraktu (ľubovoľné)
- práškový cukor na obaľovanie
- Pripravíme
si 2 misky. V jednej zmiešame múku, kakao, soľ, kypriaci prášok.
Premiešame a necháme stranou.
- V druhej
miske mixérom vyšľaháme maslo a cukor. Postupne pridávame vajíčka
a pár kvapiek vanilkového extraktu a šľaháme kým nedosiahneme
hladkú hmotu.
- Pomaly
pridávame suché ingrediencie a mixujeme pokiaľ nezmixujeme všetko
dohromady.
- Cesto,
ktoré nám vzniklo, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme
v chladničke odpočívať minimálne 3 hodiny. Najlepšie cez noc.
- Po
odpočinutí cesta, vyhrejeme rúru na 175 stupňov.
- Cesto
vyberieme a pomocou dvoch lyžičiek sa snažíme vytvárať rovnako veľké
guličky. Vytvorenú guličku obalíme v práškovom cukri a položíme
na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Koláčiky
necháme piecť 10 až 12 minút. Nie viac,pretože vnútro by sa nám vysušilo.
Pred servírovaním necháme kompletne vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára