streda 25. novembra 2015

Kakaové kopčeky.





  • 128 gramov polohrubej múky   
  • 130 gramov kryštálového cukru
  • 64 gramov kakaa (najlepšie je holandské)
  • 57 gramov masla (zmäknutého na izbovú teplotu)
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička instantnej kávy
  • 2 vajíčka
  • pár kvapiek vanilkového extraktu (ľubovoľné)
  • práškový cukor na obaľovanie


  1. Pripravíme si 2 misky. V jednej zmiešame múku, kakao, soľ, kypriaci prášok. Premiešame a necháme stranou.
  2. V druhej miske mixérom vyšľaháme maslo a cukor. Postupne pridávame vajíčka a pár kvapiek vanilkového extraktu a šľaháme kým nedosiahneme hladkú hmotu.
  3. Pomaly pridávame suché ingrediencie a mixujeme pokiaľ nezmixujeme všetko dohromady.
  4. Cesto, ktoré nám vzniklo, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke odpočívať minimálne 3 hodiny. Najlepšie cez noc.
  5. Po odpočinutí cesta, vyhrejeme rúru na 175 stupňov.
  6. Cesto vyberieme a pomocou dvoch lyžičiek sa snažíme vytvárať rovnako veľké guličky. Vytvorenú guličku obalíme v práškovom cukri a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Koláčiky necháme piecť 10 až 12 minút. Nie viac,pretože vnútro by sa nám vysušilo. Pred servírovaním necháme kompletne vychladnúť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára