nedeľa 20. septembra 2015

Banana bread.





Tento úplne úúúúúúchvatný a ľahký koláč ma naučila piecť teta,keď som bola v Kanade. Keď máte veľa banánov a neviete čo s nimi,toto je najideálnejši môžný spôsob. K rannej káve alebo len tak ako zákusok,desiata,olovrant úplne ideálna možnosť.

Odporúčam použiť banány,ktoré už majú hnedé fliačiky na šupke (ale nehovorte to nikomu,môj frajer od vtedy ten koláč nechce ani vidieť,rozmaznanec :D),pretože vtedy sa zvyšuje cukornatosť banánov a tým pádom,budete potrebovať menej cukru.

Odporúčam banány roztlačiť v miske vidličkou,no nie na úplnú kašu. Aby ste dodali zákusku "štruktúru" je ideálne aby tam ostali malé kúsky banánov. :)

Na tento skvost budeme potrebovať
  • 3-4 (podľa veľkosti) zrelé banány
  • 1/2 (pol) hrnčeka roztopeného masla
  • 1 hrnček cukru (podľa chuti a sladkosti banánov)
  • 3/4 pohára hladkej múky (vždy môžete pridať múku ak bude cesto riedke)
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • štipka soli
  • štipka škorice
  • čokoláda,ovocie,oriešky podľa chuti a voľby


Najprv si roztlačíme banány a predherejeme rúru na 175-180°C. . Opakujem, banány NEROZTLAČIŤ na úplnú kašičku,nechajte zopár menších kúskov kvôli štruktúre. V miske zmiešame cukor,rozpustené maslo,2 celé vajíčka a roztlačené banány. Premiešame a pridáme múku. Ak je cesto riedke pridáme ešte trošku múky,no 3/4 pohára by malo byť tak akurát,no dosť záleži aj od banánov a toho ako "veľmi" ste ich roztlačili. Ďalej pridáme prášok do pečiva,štipku soli,škoricu /podľa chuti/ a ak máme chuť na čokoládove kúsky alebo ovocie,pridáme aj to. Premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Pečieme približne 20-25 minút. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť! Ak by ste začali rezať skôr, ako "chlebík" vychladne,zaskočila by vás relatívne zvláštna konzistencia,ktorá však po vychladnutí je úplne ideálna a vláčna.

Dobrú chuť. :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára