nedeľa 20. septembra 2015

Cinnabon rolls.



Oridžo cinnabony som jedla v Kanade,pretože tam a v Amerike majú celkom slušnú základňu fanúšikov a neustále sú v ich pobočkách ľudia. Neviem či škorica alebo "frosting" z nich robí tú dokonalosť,no sú naozaj nehorázne. Preto som hľadala,hľadala a až som sa dopátrala k skvelému receptu,ktorý sa celkom podobá na cinnabony. :)

Z tejto dávky by ste mali "vyrobiť" cca 16-18 väčšich cinnabonov,no ja ich robím trošičku menšie a vyjde ich cca 22-24. Na fotke je škoricová a kakaová verzia a obe plnky vám priblížim.

No najprv poďme k cestu:
  • 250 ml mlieka
  • 1 droždie
  • 2 vajíčka (musia mať izbovú teplotu)
  • 4 a pol pohára hladkej múky
  • 1/3 pohára roztopeného masla
  • štipka soli 


  •  Škoricová plnka - škorica a cukor.
  • Kakaová plnka- kakao (ja používam väčšinou holandské) a práškový cukor.   
  • Cesto si nezabudnite pomastiť dobrou dávkou roztopeného masla,inak to bude suché. :/ 

Mlieko si zohrejeme aby bolo letné ( v žiadnom prípade nesmie byť horúce) ,pridáme jednu čajovú lyžičku cukru a nadrobíme droždie.  Počkáme kým sa nám droždie aktivuje a "nabuble". Mlieko s droždím vylejeme do misky,pridáme 2 celé vajíčka,soľ,4 a pol pohára hladkej múky a roztopené maslo. Miešame kým sa nám cesto nezačne odlepovať od misky. Vtedy ho málinko pomúčime a odložíme zabalené do utierky/deky na teplé miesto. Počkáme kým zdvojnásobi objem. Ak bude krásne a veľké vyberieme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. Cesto vyvaľkáme na približne pol centimetrovú hrúbku. Roztopíme si maslo,rozotrieme ho na vyvaľkané cesto a posypeme ho zmesou škorice a kryštáloveho cukru,ja dávam takú trošíčku hrubšiu vrstvu aby neboli suché. Stáčať roládu začneme tam,kde je cesto najdlhšie. Snažte sa to robiť trošku pevnejšie aby sa vám náplň nevysypala. Koniec potrite vodou aby sa vám to zlepilo.  Narežeme ich na asi 2 centimetre široké,poukladáme ich na plech s väčšími medzerami. Prikryjeme ešte na 10-15 minút,aby nám trošku "narástli" a vložíme do rúry,ktorú sme si vyhriali na 180 stupňov. Pečieme približne 20-25 minút. Po vybratí necháme trochu vychladnúť a môžeme podávať. :)

Bon apetit.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára